Kundeservice

Timer

Man - Fre

7:00AM - 9:00PM

Lør - Søn

7:00AM - 6:00PM

(GMT-7)

Returrett

Vi forstår at ting noen ganger skjer, og at du må returnere ordre din. Derfor har vi 30 returrett.

30-Dagers tilfredshetsgaranti

Du kan returnere produktene du har kjøpt fra oss innen 30 dager fra du har fått det og få pengene tilbake, bytte produktet eller kreditter for fremtidige kjøp, hvis:

(a) Du har mottatt en skadet eller ødelagt produkt;

(b) Du har fått et produkt som ikke virker eller på annen måte er dårlig;

(c) Du har fått feil produkt;

(d) Du har ombestemt deg og vil returnere et ubrukt og uåpnet produkt.

Vi tilbyr bare denne 30 dagers returretten for produkter kjøpt på denne nettsiden / Hvis du har kjøpt "Melzu-foot"-fra andre selgere, vennligst se kjøpsssiden for returer, ettersom disse kan omfattes av selgers betingelser som vi ikke har kontroll over.

Bestillingen er mottatt

30 dager

KAN RETURNERES

Gebyr: 15 % varelager gebyr for alle returnerte varer.

KAN IKKE RETURNERES

Fyll inn kontaktskjema

3 virkedager

Kundeservice vil sende deg:

  • lenker til returer;
  • RMA-nummer;
  • retur adresse.

Send oss returpakken + sporingsnummer

Pakke mottatt

14 virkedager

REFUSJONSPROBLEMER

Vær oppmerksom på at fraktkostnader ikke refunderes.

Vær oppmerksom på at det vil påløpe et 15 % varelager gebyr for alle returnerte varer, som vil bli trukket fra det totale beløpet for refusjonen.

Hva du må gjøre når du returnerer et produkt

Trinn 1 - Kontakt Kundestøtteteamet vårt ved å fylle ut et kontaktskjema her på https://melzuofficial.com/contact innen 30 dager fra du har mottatt dine bestilte produkter. Vennligst oppgi fullt navn, e-post, ordrenummer til kundestøtten og beskriv kort grunnen til hvorfor du ønsker å returnere produktet.

Trinn 2 - Vårt kundesupportteam vil svare på forespørselen din innen tre virkedager og hvis din returforespørsel oppfyller vilkårene og betingelsene, som angitt i denne returretningslinjen, og seksjon 6 i vilkårene for bruk, vi vårt kundesupportteam vil gi deg en lenke til et returskjema. Etter at du har gitt oss all nødvendig informasjon, vil vi gi deg et RMA-nummer (Return Merchandise Authorization) og returadresse.

Trinn 3 - Pakk produktet på en trygg og sikker måte, fest det medfølgende RMA-skjemaet på et synlig sted på pakken og send oss ​​de returnerende produktene til returadressen gitt av vårt kundesupportteam . Vær oppmerksom på at vi bare vil kunne godta returnerte produkter hvis de har RMA-nummeret vedlagt og sendt til den angitte returadressen. Ikke-defekte gjenstander må returneres i ubrukt, produsenttilstand, i original og uskadet emballasje

Skritt #4 - Send oss sporingsnummeret på din returpakke og din unike returlink. Merk at vi ikke dekker kostnader i forbindelse med retur. Returer uten sporingsnummer kan avvises av vårt lager, så vennligst bruk registrert og sporbar sending og ikke glem å gi oss sporingsnummeret.

Trinn 5 – Når vi mottar de returnerte produktene og inspiserer dem, vil vi utstede en refusjon innen 14 dager. Vær oppmerksom på at bortsett fra når du returnerer en defekt vare:
(a) dine returnerte fraktkostnader vil ikke bli kompensert av oss;
(b) for alle kunder utenfor EU vil vi pålegge et gebyr på 15 %;
(c) for alle EU-kunder skal etterfyllingsgebyret bare brukes hvis du bestemmer deg for å returnere de kjøpte produktene dine etter 14 dager etter mottak av produktene, men ikke senere enn innen 30 dager. Disse beløpene vil bli trukket fra det totale beløpet for refusjonen.

Når refusjonen er utstedt, tar det normalt opptil 3-5 virkedager før refusjonen vises i kontoutskriftene dine. Refusjonen vil bli sendt tilbake til den opprinnelige betalingskilden du brukte til å betale for bestillingen.

Se seksjon 6 i vilkårene for bruk for mer informasjon om retur- og refusjonsreglene.